RECEPT: Mrkvové sušenky s čokopolevou

Zdravé, zajímavé, a především nádherně voňavé i chutné! Takové jsou mrkvové sušenky z ovesných vloček, které voní skořicí i vanilkou a podle chuti si je můžete připravit zcela bez bílého cukru.

Mrkvové sušenky

Foto: Mrkvové sušenky z ovesných vloček jsou snadné na přípravu a nadchnou vás nejen svou chutí, ale také kvalitou pro zdraví. ;)

SUROVINY NA SUŠENKY

  • 100 g ovesných vloček
  • 90 g hladké mouky Mlýn Kelč (speciál 00)
  • 1,5 čajové lžičky kypřicího prášku 
  • 1 vejce
  • 30 g rozpuštěného másla
  • 120 ml medu nebo javorového sirupu
  • 70 g strouhané mrkve
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžička skořice
  • Špetka soli

SUROVINY NA POLEVU

  • 100 g hořké čokolády
  • 30 ml smetany ke šlehání

POSTUP

  • V míse si smícháme ovesné vločky, mouku, kypřicí prášek, skořici a špetku soli.
  • V druhé míse společně vyšleháme vejce, máslo a vanilkový extrakt, poté vmícháme med nebo javorový sirup dle vlastního výběru.
  • Suchou směs přidáme k tekuté a mícháme, dokud se obě části nespojí. Následně vmícháme mrkev a necháme alespoň 1 hodinu zchladnout.
  • Poté si předehřejeme troubu na zhruba 175 stupňů Celsia. Z těsta vytvoříme kuličky a lehce je zmáčkneme (během pečení se do stran příliš neroztáhnou). Pečeme je 12 až 15 minut.
  • Po vychladnutí potřeme sušenky směsí hořké čokolády se smetanou a necháme ji ztuhnout.

Líbí se vám tento recept, který je velmi chutný i pro děti a zároveň zdravý? Vyzkoušejte ho! Uvidíte, že vaši nejmenší ani nepoznají, že jsou z mrkve.

Kvalitní a čerstvou mouku pro přípravu sušenek najdete v našem e-shopu ZDE. Objednejte a můžete hned začít. 😉 

S chutí vám doporučujeme vyzkoušet také další báječné a velmi rychlé recepty na našem blogu – například na špenátové palačinky s tvarohem a ředkvičkami nebo dokonalé skořicové šneky.

Přejeme dobrou chuť!