RECEPT: Mrkvové sušenky s čokopolevou
Zdravé, zajímavé, a především nádherně voňavé i chutné! Takové jsou mrkvové sušenky z ovesných vloček, které voní skořicí i vanilkou a podle chuti si je můžete připravit zcela bez bílého cukru.
Foto: Mrkvové sušenky z ovesných vloček jsou snadné na přípravu a nadchnou vás nejen svou chutí, ale také kvalitou pro zdraví. ;)
SUROVINY NA SUŠENKY
- 100 g ovesných vloček
- 90 g hladké mouky Mlýn Kelč (speciál 00)
- 1,5 čajové lžičky kypřicího prášku
- 1 vejce
- 30 g rozpuštěného másla
- 120 ml medu nebo javorového sirupu
- 70 g strouhané mrkve
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
- 1 lžička skořice
- Špetka soli
SUROVINY NA POLEVU
- 100 g hořké čokolády
- 30 ml smetany ke šlehání
POSTUP
- V míse si smícháme ovesné vločky, mouku, kypřicí prášek, skořici a špetku soli.
- V druhé míse společně vyšleháme vejce, máslo a vanilkový extrakt, poté vmícháme med nebo javorový sirup dle vlastního výběru.
- Suchou směs přidáme k tekuté a mícháme, dokud se obě části nespojí. Následně vmícháme mrkev a necháme alespoň 1 hodinu zchladnout.
- Poté si předehřejeme troubu na zhruba 175 stupňů Celsia. Z těsta vytvoříme kuličky a lehce je zmáčkneme (během pečení se do stran příliš neroztáhnou). Pečeme je 12 až 15 minut.
- Po vychladnutí potřeme sušenky směsí hořké čokolády se smetanou a necháme ji ztuhnout.
Líbí se vám tento recept, který je velmi chutný i pro děti a zároveň zdravý? Vyzkoušejte ho! Uvidíte, že vaši nejmenší ani nepoznají, že jsou z mrkve.
Kvalitní a čerstvou mouku pro přípravu sušenek najdete v našem e-shopu ZDE. Objednejte a můžete hned začít. 😉
S chutí vám doporučujeme vyzkoušet také další báječné a velmi rychlé recepty na našem blogu – například na špenátové palačinky s tvarohem a ředkvičkami nebo dokonalé skořicové šneky.
Přejeme dobrou chuť!