RECEPT: Špenátové palačinky s tvarohem a ředkvičkami
Tak jednoduché i zdravé a přitom tak chutné! Dokonce i děti zelené palačinky zaujmou už na první pohled, přestože se obvykle špenátu vyhýbají obloukem. Vyzkoušejte naši odlehčenou variantu s tvarohem, pažitkou a ředkvičkami. A máte-li chuť, nebojte se s náplní experimentovat. Báječně chutnají snad s jakýmkoliv druhem sýra či šunkou...

FOTO: Zelené palačinky zaujmou už na první pohled. A co je nejlepší, s jejich náplní můžete experimentovat, takže pokaždé mohou být úplně jiné!
SUROVINY NA PALAČINKY
- 100 g baby špenátu
- 90 g hladké mouky Mlýn Kelč
- 3 vejce
- 200 ml mléka
- špetka soli
SUROVINY NA NÁPLŇ
- 200 g polotučného tvarohu (můžete použít i cottage)
- 4 ředkvičky nakrájené na tenké plátky
- 25 g zakysané smetany
- 15 g nasekané pažitky
- 1 lžička citronové šťávy
- Sůl a pepř podle chuti
OSTATNÍ
- Olej na smažení
POSTUP
- Všechny suroviny na těsto smícháme v mixéru nebo zpracujeme pomocí ponorného mixéru, až vznikne dokonale hladké těsto, a poté necháme 30 minut odpočívat v lednici.
- Mezitím smícháme všechny suroviny na náplň a necháme ji odpočinout, než budou palačinky hotové.
- Jakmile je těsto na palačinky dostatečně vychlazené, můžeme začít smažit. Na pánev dáme trochu oleje a jakmile bude rozpálený, vlijeme pomocí naběračky dostatek těsta. Nakláněním pánve ho rovnoměrně roztáhneme do stran, aby palačinka získala kulatý tvar.
- Když jsou palačinky hotové a vychladlé, naplníme je směsí a podáváme.
Zaujal vás recept? A rádi si dopřáváte zdravé svěží pokrmy v různých variantách? Tak neváhejte, mrkněte do našeho e-shopu na výběr čerstvé pšeničné i žitné mouky a pusťte se do toho. Věřte, že špetka výživné žitné mouky bude palačinkám také slušet. ;)
K tomu si nenechte ujít ani další svěží dobroty z našich receptů - najdete zde báječný citronový koláč nebo zkaramelizované domácí pivní rohlíčky.
Přejeme dobrou chuť!