RECEPT: Špenátové palačinky s tvarohem a ředkvičkami

Tak jednoduché i zdravé a přitom tak chutné! Dokonce i děti zelené palačinky zaujmou už na první pohled, přestože se obvykle špenátu vyhýbají obloukem. Vyzkoušejte naši odlehčenou variantu s tvarohem, pažitkou a ředkvičkami. A máte-li chuť, nebojte se s náplní experimentovat. Báječně chutnají snad s jakýmkoliv druhem sýra či šunkou... 
 
špenátové palčinky
FOTO:  Zelené palačinky zaujmou už na první pohled. A co je nejlepší, s jejich náplní můžete experimentovat, takže pokaždé mohou být úplně jiné!
 
SUROVINY NA PALAČINKY
SUROVINY NA NÁPLŇ
  • 200 g polotučného tvarohu (můžete použít i cottage)
  • 4 ředkvičky nakrájené na tenké plátky
  • 25 g zakysané smetany
  • 15 g nasekané pažitky
  • 1 lžička citronové šťávy
  • Sůl a pepř podle chuti
OSTATNÍ
  • Olej na smažení
POSTUP
  • Všechny suroviny na těsto smícháme v mixéru nebo zpracujeme pomocí ponorného mixéru, až vznikne dokonale hladké těsto, a poté necháme 30 minut odpočívat v lednici.
  • Mezitím smícháme všechny suroviny na náplň a necháme ji odpočinout, než budou palačinky hotové.
  • Jakmile je těsto na palačinky dostatečně vychlazené, můžeme začít smažit. Na pánev dáme trochu oleje a jakmile bude rozpálený, vlijeme pomocí naběračky dostatek těsta. Nakláněním pánve ho rovnoměrně roztáhneme do stran, aby palačinka získala kulatý tvar.
  • Když jsou palačinky hotové a vychladlé, naplníme je směsí a podáváme.
Zaujal vás recept? A rádi si dopřáváte zdravé svěží pokrmy v různých variantách? Tak neváhejte, mrkněte do našeho e-shopu na výběr čerstvé pšeničné i žitné mouky a pusťte se do toho. Věřte, že špetka výživné žitné mouky bude palačinkám také slušet. ;)  
 
K tomu si nenechte ujít ani další svěží dobroty z našich receptů - najdete zde báječný citronový koláč nebo zkaramelizované domácí pivní rohlíčky.
 
Přejeme dobrou chuť!